Man tager vad man haver-bröd
2010-05-13 @ 12:41:12
Permalink
Allmänt
Kommentarer (0)
Trackbacks ()
Nu är min springtur avslutad, går förtvånadsvärt bra trots allt pollen och den uteblivna träningen de senaste månaderna. 5,6 km på ca 35 minuter. Mitt mål med vårruset är att slå min gamla tid som är 5 km på 32 minuter. Loppet äger rum den 25:e maj och än finns det mycket tid till träning och många minuter att kapa. Heja mig!
Dagens belöning blir mysstund i soffan med lunch bestående av filmjölk och flingor, ägg och mitt nybakta bröd som förnärvande står i ugnen och gräddas. Det är världens enklaste bröd att göra eftersom man bara rör ihop alla ingredienser och ställer in det i ugnen, det behöver inte ens jäsa! Sen är det så bra också eftersom man tar lite av vad man har hemma och man tycker om...
Idag består mitt bröd av:
2 dl grynblandning
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl hela linfrön
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter
4 tsk bakpulver (använder man bikarbonat behövs bara halva mängden)
1 tsk salt
½ dl rårörda lingon
½ dl honung
4 dl filmjölk
Ner i limpform, in i ugnen längst ner på 200 grader i ca en timme. Ta ut och njut!
Dagens belöning blir mysstund i soffan med lunch bestående av filmjölk och flingor, ägg och mitt nybakta bröd som förnärvande står i ugnen och gräddas. Det är världens enklaste bröd att göra eftersom man bara rör ihop alla ingredienser och ställer in det i ugnen, det behöver inte ens jäsa! Sen är det så bra också eftersom man tar lite av vad man har hemma och man tycker om...
Idag består mitt bröd av:
2 dl grynblandning
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl hela linfrön
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter
4 tsk bakpulver (använder man bikarbonat behövs bara halva mängden)
1 tsk salt
½ dl rårörda lingon
½ dl honung
4 dl filmjölk
Ner i limpform, in i ugnen längst ner på 200 grader i ca en timme. Ta ut och njut!